HABERLER

Çankaya Yangın Tüpü

Çankaya Yangın Tüpü

Herhangi bir nedenle ortaya çıkan ve karşı karşıya kalabileceğiniz yangınlara karşı kurtarıcı araç olan yangın tüpü yangını hemen söndürerek yayılmasını kontrol altına almakta etkilidir. Hem sizin hem de çevrenizdekilerin hayatını kurtarabilecek kadar önemli olan diğer konu da panik yapmadan küçük derecedeki yangına ilk müdahaleyi yapmaktır. Binalarda bulundurulması zorunlu olan yangın tüplerinin gerekli periyodik bakımlarının yapılması da son derece önemlidir.  Çankaya Yangın Tüpü firmaları veya size en yakında bulunan yangın söndürme ekipmanı satan yerlerden ihtiyacınıza uygun cihazları alabilirsiniz.

Yangın Tüplerinin Bakımını İhmal Etmeyin

Büyükşehirlerde yapılar iç içedir ve her terde alınması gereken önlemlere özen gösterilmediği için yangınların yaşanma oranı da yüksektir. Bilinçsizlik ve ihmal nedeniyle önemsenmeyen yangın tüpleri aslında çoğu yangının kurtarıcısıdır. Çankaya Yangın Tüpü firmaları sizin için gerekli yangın tüpünü tedarik edecek ve teknik yeterlilik için nasıl kullanılacağı ve ne şekilde kullanılacağı hakkında detayları paylaşacaktır. Sahip olunan tüpü kullanmaya çok dikkat etmeli ve cihazları rutubetten korumalısınız. Tüpleri 60 derece sıcakta tutmamalı ve kaçak yapma olası yerlerin kontrolünü de yapmalısınız. Tüpün ağırlığını her ay tartın ve ağırlığı azalan tüpleri dolum için bakıma gönderin. Bunun dışında 6 ayda bir olmak üzere periyodik bakımlarını satıcı firma aracılığıyla yaptırın. Yılda bir hidrostatik basıncını yaptırın ve bakımını profesyonel yangın tüpü servislerine yaptırmaya özen gösterin. Çıkan yangının hangi sebepten çıktığını ilk anda tespit edemediğiniz için ABC yangın tüplerini özelliğine göre alabilir ve hepsini bir arada kullanarak küçük çaplı yangına müdahaleyi yapabilirsiniz.

Yangın Sırasında Neler Yapılmalı?

Çankaya Yangın Tüpü firmaları gibi donanımlı yerlerden aldığınız yangın müdahale ekipmanlarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi almayı unutmayın. Yangın anında pencereleri açın, elektriği kesin, gazı kesin ve müdahaleye alevin dibine tüpü püskürtün. Yangın esnasında panik yapmayın ve müdahale için zaman kaybetmeyin. Kendiniz müdahale yaparken itfaiyeye haber vermeyi unutmayın ve binanın tahliye edilmesini sağlayın. Yangın çıktığı anda panik yaptığınızda yaptığınız hatalar geri dönüşü olmayan hayati tehlikelere yol açabileceğini unutmayın. Binanızda hala yangın tüpü yoksa apartman sakinleriyle görüşerek mutlaka alınması gerektiğini hatırlatın. Ufak yangınlar müdahale edildiğinde olası can ve mal kayıpları yangın söndürme ekipmanları sayesinde kolaylıkla söndürülebileceğini unutmayın.